ΠΡΟΣΩΠΑ

Χαραλάμπος Μπονάνος για Αχαΐα: “Η κατάσταση είναι οριακά κρίσιμη”

Στη λίστα με τις «κόκκινες» περιοχές βρίσκεται η Αχαΐα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις  του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα που τη φέρνουν στην τρίτη θέση πανελλαδικά με 37 νέες μολύνσεις. 

Τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και η διασπορά τους μέσα στην κοινότητα προκάλεσαν τη σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας, υπό τον Χαράλαμπο Μπονάνο, όπου και συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, η κ. Σεϊντή από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ο κ. Παπασημακόπουλος από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας οι κκ Πλώτα και Συμεωνίδου και η κ. Καραμπελιά από την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφθοράς.

Επίσης μέσω skype συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος βρίσκεται εκτός Πατρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος  μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας  και στην Ειρήνη Μαραγκού  δήλωσε ότι «Η κατάσταση είναι οριακά κρίσιμη».

«….Κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Θα είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα, τόσο για την υγειονομική κατάσταση της περιοχής μας, όσο και για την οικονομική, αν η Αχαΐα μεταπηδήσει από το πορτοκαλί στο κόκκινο επίπεδο».

Σύμφωνα με τον κύριο Μπονάνο θα ζητηθεί αυστηροποίηση των ελέγχων όσο το δυνατόν περισσότερο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται όλο και πιο έντονα στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά άρθρα