ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης για εργαζόμενους στη Ναύπακτο

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 17:00 έως τις 21:00 στο κτίριο του Ε.Κ.Ν.Δ., [Αποκαύκου 16 στη Ναύπακτο], όπου θα παρέχονται Δωρεάν Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης.

Νομικοί του ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντούν σε ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με:

Α. το Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) – (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και

Β. Τα Εργασιακά Δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. Εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).
Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων νομικής πληροφόρησης που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σαφή στοιχεία σχετικά με:
– Τον συνολικό αριθμό ενσήμων
– Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης
– Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα)

Παράλληλα, σύμβουλοι απασχόλησης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, θα επεξεργάζονται αιτήματα των εργαζομένων και των ανέργων στα ζητήματα της απασχόλησης καθώς και της επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.
Σημειώνεται ότι σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του ιού COVID-19, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας τηλ. 26340 29614 προκειμένου να κλείνουν ραντεβού.
Η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο ΕΚΝΔ είναι υποχρεωτική.

Σχετικά άρθρα