LOCAL · NEWS

Με ένα κλικ, αίτηση για δωρεάν τεστ COVID-19

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενθαρρύνει και συστήνει σε κάθε πολίτη να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο για τον COVID-19. Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί από όλους μας.

Η διενέργεια δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) πραγματοποιείται από τις κινητές ομάδες υγείας ΤΟΜΥ Μεσολογγίου στο ισόγειο του κτηρίου Τσώνη στην οδό Ναυμαχίας Ναυπάκτου που βρίσκεται στην παραλία Ψανής.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Με ένα απλό κλικ στη διεύθυνση https://testing.gov.gr/#/ δηλώνουμε τα στοιχεία μας στη «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19». Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ έχει θέσει σε εφαρμογή και τη φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω: https://edu.testing.gov.gr/#/

Testing.gov.gr : Πώς θα κάνετε αίτηση για δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Στην φόρμα του testing.gov.gr ο κάθε πολίτης που επιθυμεί γράφει το ονοματεπώνυμό του, το κινητό του, την ηλικία του, τον ταχυδρομικό του κώδικα και την ιδιότητά του. 

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες:

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν. Η αντιμετώπισή του επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί από όλους μας.

Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια. Μια πτυχή αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η παρακολούθηση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορωνοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα. Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό.

Στόχος μας είναι αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12,000 πολιτών καθημερινά. 

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας. Μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή. Συμπληρώστε την παρακάτω «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19».

Γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τον διπλανό σας, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλους μας.

Πώς να κάνετε αίτηση για δωρεάν τεστ

Μπείτε στην πλατφόρμα αίτησης για δωρεάν έλεγχο για COVID-19, testing.gov.gr και συμπληρώστε τη φόρμα.

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει τεστ, καθώς η επιλογή είναι αποτέλεσμα τυχαιοποίησης.

Συμπληρώνοντας τη φόρμα που βλέπετε παρακάτω, συμπερλαμβάνεστε στους υποψήφιους και σε περίπτωση που επιλεγείτε θα λάβετε ένα SMS στο κινητό σας με την ώρα και τη μέρα του ραντεβού, αλλά και τη διεύθυνση όπου θα πάτε για να κάνετε το τεστ.

Με αυτό το SMS θα μπορείτε και να μετακινηθείτε εν μέσω lockdown.

Το αποτέλεσμα θα το λάβετε 20 λεπτά μετά την εξέταση.

Πώς γίνεται η επιλογή για δωρεάν τεστ

Τυχαία και με βάση τη διαθεσιμότητα ανά ταχυδρομικό κώδικα στην περιοχή όπου διαμένετε θα γίνεται η επιλογή των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν δωρεάν τεστ για κορωνοϊό.

Ο μοναδικός κωδικός που θα λάβετε με SMS θα πρέπει να επιδειχθεί στο υγειονομικό προσωπικό την ώρα του ραντεβού και στο συγκεκριμένο κέντρο εξέτασης.

Το SMS που θα λάβετε θα έχει την εξής μορφή: 

Στην φόρμα του testing.gov.gr ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστ.

//* Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βάσει σχετικής απόφασης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου (τηλ: 2634360000) για να κλείνουν ραντεβού στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 με rapid test. Ο μοριακός έλεγχος (PCR) θα διενεργείται κατά την κρίση του εφημερεύοντος ιατρού, επί συμπτωμάτων

Σχετικά άρθρα