ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Με μία συναυλία φόρο τιμής στο Δημήτρη Μητροπάνο, έναν μοναδικό λαϊκό καλλιτέχνη και άνθρωπο, ο οποίος υπηρέτησε πιστά το μεγαλείο του λαϊκού τραγουδιού, μιλώντας μέσα από αυτό για δεκαετίες στην καρδιά εκατομμυρίων Ελλήνων, συνεχίζονται στις 9.00 το βράδυ της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.


Δέκα χρόνια μετά την απώλεια του Δημήτρη Μητροπάνου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων φιλοξενεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με την  Πέγκυ Ζήνα, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Δημήτρη Μπάση, τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα
που συνόδευε τον καλλιτέχνη στην πολύχρονη διαδρομή του, να στέκονται στη μέση της σκηνής και να αναλαμβάνουν το «βαρύ έργο» της απόδοσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος.

Την Ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου απαρτίζουν οι Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης  (πλήκτρα),  Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο),  Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα),  Γιώργος
Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Ηχοληψία: Δημήτρης Ευαγγελάτος.

✓Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00 €.
Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.
Για Συλλόγους – Σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και
πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού).
Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr
Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),
Δισκοπωλείο Joe Records – Καραϊσκάκη 134 (2610-620-673),
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287

Σχετικά άρθρα