ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΑΠΟΨΕ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ

447η επέτειος από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου+

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 447η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με εκδηλώσεις και με αναπαράσταση της ναυμαχίας, απόψε 6 Οκτωβρίου στις 20:30 το βράδυ, στο ενετικό λιμάνι της.

 

 

 

 

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου 1571) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεώτερης ιστορίας, «…ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί, ή που θα δούνε οι μελλούμενοι…» έγραψε ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες. 

 

Τον Οκτώβριο του 1571, εκατοντάδες γαλέρες από τη Βενετία, τη Γένοβα, το παπικό κράτος και την Ισπανία, χιλιάδες άντρες, μεταξύ των οποίων και ο κορυφαίος ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, πολεμώντας τους Οθωμανούς. Μια ναυμαχία που επηρέασε όλη την Ευρώπη, πολιτικά και πνευματικά».

 

 

Σήμερα Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στις 20.30 το βράδυ στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου θα ακολουθήσει η φαντασμαγορική αναπαράσταση της Ναυμαχίας, ενώ οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 7 Οκτωβρίου με την εντυπωσιακή κωδωνοκρουσία, την αρχιερατική λειτουργία και την καθιερωμένη πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Δημητρίου στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Σχετικά άρθρα