ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ: “ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

⌈ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ⌉ 

Ξεκίνησε για 7η χρονιά η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Πρόκειται για μία σειρά ενεργειών προσφοράς και πρόνοιας που συντονίζονται με πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος- Διεύθυνση Υγείας, της εταιρείας INTERAMERICAN, με τη στήριξη και συμμετοχή επαγγελματιών και πολλών κοινωνικών και εθελοντικών φορέων της πόλης.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από 15 έως 20 Απριλίου και περιλαμβάνει δράσεις σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας όπως Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Αίγιο, Καλάβρυτα, Ερύμανθος Αγρίνιο, Πύργος.

Σκοπός της είναι να αποτελέσει μια ευκαιρία συνεργασίας της κοινωνίας και ενίσχυσης της συνοχής της. Στο πλαίσιο των δράσεων της Ε.Κ.Α περιλαμβάνονται ενέργειες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, εξωραϊσμός κοινοχρήστων χώρων, αθλητικά δρώμενα, εκδηλώσεις, δωρεάν εξετάσεις διαγνωστικών ελέγχων καθώς και διάφορες ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, πρόληψης και πρόνοιας.

Οι πέντε βασικοί πυλώνες της 7ης Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2019 στο πλαίσιο των οποίων υλοποιούνται επιμέρους δράσεις είναι οι εξής:

1. Συγκέντρωση Τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής

2. «Από τα παιδιά σε παιδιά»

Σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία και τον Κλάδο Λυκοπούλων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συγκεντρωθούν είδη για παιδία (τρόφιμα πρωινού, παιχνίδια και παιδικά βιβλία).

3. Δράσεις για το περιβάλλον

Στο πλαίσιο ενεργειών ανάπλασης και φροντίδας κοινόχρηστων χώρων, φέτος επιλέχθηκε ο περιμετρικός χώρος του Γ.Ν. Νοσοκομείου Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο, όπου σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, εθελοντές και εργαζόμενους του νοσοκομείου θα προβούμε σε ενέργειες εξωραϊσμού του εξωτερικού του χώρου.

4. Ευαισθητοποίηση σε θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικά θέματα

Κορύφωση της ενότητας αυτής αποτελεί η τελευταία μέρα της Εβδομάδας, το Σάββατο 20 Απριλίου, με τίτλο «Η καρδιά της πόλης» όπου πραγματοποιείται μία μεγάλη εκδήλωση στις κεντρικές πλατείες πόλεων της περιφέρειας μας σε συνεργασία με τα διαγωνιστικά κέντρα, την ΠΔΕ, τον κλάδο Λυκοπούλων, το Ερυθρό Σταύρο και άλλους φορείς.

Οι δράσεις της πλατείας απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικές, όπου εκτός από την ενημέρωση κοινού περιλαμβάνουν διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες με το ίδιο θέμα. Στο τέλος των δράσεων όλοι οι παρευρισκόμενοι, κρατώντας κόκκινα χαρτόνια, σχημάτιζουν την μεγάλη «καρδιά της πόλης». Η δράση αυτή με το αντίστοιχο περιεχόμενο πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Αγρίνιο και τον Πύργο.

5.Παροχή δωρεάν Ιατρικών εξετάσεων

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Διαγνωστικά Κέντρα πραγματοποιούνται δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για τις παθήσεις της καρδιάς. (λιπιδαιμικές εξετάσεις για της παθήσεις της καρδίας και υπέρηχοι κοιλιακής αορτής).

#Τα σημεία συλλογής και όλοι οι συνεργάτες θα αναρτηθούν στο site της Εβδομάδας http://eka.pelopevents.gr/

Σχετικά άρθρα