LOCAL · NEWS

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος, εμπνευστής του thebest.gr

Βαθιά οδύνη στην Πάτρα και στον χώρο της δημοσιογραφίας γτια τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου.

Ο Νάσος Νασόπουλος ήταν ο εμπνευστής και η “ψυχή” του The Best. Έφυγε χτες Κυριακή από τη ζωή στα 57 το χρόνια μετά τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για περίπου δύο χρόνια.

Ο Νάσος Νασόπουλος γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1963 και σπούδασε ηλεκτρολόγος. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η αγάπη του για την πολιτική και το πάθος του για τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία.

Το 1983 σε ηλικία 20 χρονών έγινε μέλος της εμβληματικής 3μελούς επιτροπής της παντοδύναμης τότε Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας, μαζί με τον Χρήστο Δημόπουλο και τον Γιώργο Μάρκου.

Σύντομα αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του ένας μάχιμος και βαθιά προοδευτικός πολίτης και δημοσιογράφος. Στην μετέπειτα πορεία της ζωής του αρνήθηκε όλες τις προτάσεις που του έγιναν για να πολιτευτεί ή να αναλάβει δημόσιες θέσεις.

Το 1983 ο Θάνος Μικρούτσικος ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ο Νάσος ως διοικητικός υπεύθυνος ξεκίνησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που τα επόμενα χρόνια απέκτησε πανευρωπαϊκή λάμψη.

Ξεκίνησε εκδίδοντας την τοπική μηνιαία εφημερίδα “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” ενώ κατόπιν άνοιξε με τον Γιώργο Σπαθαράκη την ημερήσια εφημερίδα “ΓΕΓΟΝΟΤΑ” και την “ΕΒΔΟΜΑΔΑ” που κυκλοφορούσε κάθε Σαββατοκύριακο.

Το 1988 με τον Φάνη Συναδινό δημιούργησαν τον ραδιοφωνικό σταθμό “ΦΑΡΟΣ”, μια εμβληματική δημοσιογραφική πρωτοβουλία, που γρήγορα κατέκτησε τεράστιο μερίδιο ακροαματικότητας μεταξύ των Πατρινών. Παράλληλα συνέχισε την πολύπλευρη δημοσιογραφική του δραστηριότητα σαν πολιτικός σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό TELE-TIME, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης για τα δεδομένα ενός περιφερειακού καναλιού, ενώ ανέλαβε και αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας “ΗΜΕΡΑ” με εκδότη τον Ανδρέα Χριστόπουλο, που ήταν το κύριο έντυπο έκφρασης των δημοκρατικών Πατρινών.

Για περίπου 10 χρόνια με τον φίλο του Νίκο Συναδινό είχαν παρέμβαση σε όλα τα κορυφαία πολιτικά, πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα της πόλης μέσα από τη διαφημιστική εταιρία τους “ΑΚΤΙΝΑ”, ενώ μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων και μεγάλων διοργανώσεων διοργάνωσε το 2007 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής.

Το 2004 ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πάτρα, ως City Manager και Venue Manager. Με την ολοκλήρωση των αγώνων τιμήθηκε για την χρηστή οικονομική του διαχείριση.

Το 2009 διαβλέποντας ότι το μέλλον στην ενημέρωση περνά σε νέα περίοδο επηρεαζόμενη από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, προχώρησε στη δημιουργία του thebest.gr, επιχειρώντας και επιτυγχάνοντας μια μικρή επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης στην ελληνική περιφέρεια, δημιουργώντας έναν από τους πλέον σύγχρονους ενημερωτικούς ιστότοπους της Ελλάδας. Συνιδρυτής και συνεργάτης του ο Χριστόφορος Πετρής, που έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή.

Κατάφερε να κάνει το thebest.gr το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα ειδησεογραφικά sites στη χώρα, εξαρχής κορυφαίο στην περιφερειακή ενημέρωση, με επιμονή στην υπηρεσία της αντικειμενικής δημοσιογραφίας, όντας μια από τα λιγοστές εύρωστες και υγιείς εκδοτικές επιχειρήσεις της επικράτειας.

Η τελευταία του προσφορά στην Πάτρα ήταν η καθοριστική του συνεισφορά και συμμετοχή στην ανάληψη και προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Η σύζυγός του, Νεκταρία Ντούκα, υπήρξε ο ακούραστος συνοδοιπόρος του στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Στη μάχη του με τον καρκίνο στάθηκε ο ακάματος συναγωνιστής και εμψυχωτής του. Έτσι ο Νάσος βρήκε τη δύναμη να δημοσιεύει καθημερινά στη στήλη του “Το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς”, έναν γενναίο διάλογο επικοινωνίας του με όλους αλλά κυρίως με τους ομοιοπαθείς του.

Το “Ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς” στο thebest.gr, σταμάτησε στις 9.07 το πρωί στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του.

“Εξοικονομώ λίγα μόνο λεπτά, που ακόμα μπορώ να λειτουργώ στοιχειωδώς για να γράψω αυτό το μήνυμα. Γιατί πολύ σύντομα, το κρεβάτι και ο καναπές μου θα γίνουν τα “καταφύγιά μου”. 23 ώρες την ημέρα εκεί τις περνάω” έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση.

“Και δεν μπορώ, ούτε να σηκωθώ, ούτε να μιλήσω, ούτε βιβλίο να διαβάσω, ούτε τηλεόραση να δω. Βυθισμένος σε έναν λήθαργο, όταν δεν τον διακόπτει ο πόνος. Τον οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με μια ειδική θεραπεία πόνου, επιτυχώς αρχικά. Είναι από τις πιο δύσκολες ημέρες που περνάω εδώ και 19 μήνες που ξεκίνησε η ταλαιπωρία με τον καρκίνο. Αλλά, όπως σάς υποσχέθηκα από την αρχή, θα τις περνάμε όλες μαζί: και τις εύκολες και τις δύσκολες. Όσο έχω δυνάμεις να επικοινωνούμε”.

Με την πρώην σύζυγό του, Ντοραλίνα Γκολφινοπούλου, που διατήρησαν μια όμορφη και ανθρώπινη σχέση μέχρι το τέλος, απέκτησε τους δυο του γιους, τον Περικλή και τον Θάνο. Βρισκόταν πάντα δίπλα τους και είχε τη χαρά να τους δει να ακολουθούν ομοίως με αυτόν- αντίθετα με τις σπουδές τους- τους δικούς του επαγγελματικούς δρόμους. Τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία.

Είχε ακόμα 3 αδέρφια, την Ελένη, τον Μιχάλη και τον Γιάννη που έφυγε πριν από δύο χρόνια.

Όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, η οικογένεια του, οι αμέτρητοι φίλοι μιας ζωής και οι συνοδοιπόροι μιας σπουδαίας διαδρομής, τον αποχαιρετούν σήμερα με οδύνη και σπαραγμό. Και με το αποτύπωμά του χαραγμένο βαθιά μέσα τους.

πηγή: thebest.gr

Σχετικά άρθρα