LOCAL · FOOD

Ενα αλλιώτικο Πρωτοχρονιάτικο μενού με γεύση από… αλμύρα !

Εχετε ποτέ σκεφτεί πόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον θα ήταν το πρωτοχρωνιάτικο ρεβεγιόν αν στο γιορτινό τραπέζι πρωταγωνιστούσαν πιάτα με ψάρια ολόφρεσκα και ορεκτικά με οστρακοεδή; Αν μάλιστα οι καλεσμένοι σας είναι τύποι γκουρμέ, τότε έχω να σας προτείνω τέσσερις νόστιμες και εκλεκτές συνταγές. Αρκεί να ενημερώσετε από νωρίς το ψαρά σας ώστε να σας προμηθεύσει με ό,τι θα χρειαστείτε.

Προσωπικά δεν αγχώνομαι γιατί ο Αλέξανδρος Λόης από το ιχθυοπωλείο “γρίποςθα με προμηθεύσει με ό,τι θέλω ακόμη και την τελευταία στιγμή.


Σκέφτεστε τίποτα πιο γιορτινό από το αβγοτάραχο, το ελληνικό χαβιάρι; Εάν το συνδυάσεις με τηγανίτες πατάτας θα έχεις ένα νόστιμο ορεκτικό που ταιριάζει πολύ με σαμπάνια! Δείτε τη συνταγή εδώ:


Για ορεκτικό επίσης σκέφτομαι να σερβίρω ταρτάρ σολομού με αβοκάντο. Είναι νοστιμότατο τόσο που μπορεί να ανοίξει υπέροχα τα εορταστικά μενού που ετοιμάζουμε για αγαπημένους συγγενείς και φίλους.

Θα χρειαστώ:

  • 250 γρ. ωμό σολομό
  • μερικές λεπτές φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
  • χυμό από 2-3 λάιμ
  • μία χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 πρέζα ξερή ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 αβοκάντο

Για κυρίως πιάτο θα ετοιμάσω παπαρδέλες με γαρίδες.


Βέβαια, για το κυρίως ο ψαράς μου επιμένει να μαγειρέψω κι ενα πολύ νόστιμο και αρωματικό πιάτο με πεσκανδρίτσα σε σούπα.

Θα χρειαστώ:

  • 1 πεσκανδρίτσα περίπου 2 κιλά
  • 800γρ. κρεμμύδια ξερά, καλά καθαρισμένα
  • 2 πράσα καλά καθαρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ρίζα τζίντζερ φρέσκια, τριμμένη στον τρίφτη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Στο τέλος της ημέρας και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς θέλω να πιστεύω πως όλοι οι καλεσμένοι μου θα θυμούνται το ξεχωριστό αυτό ρεβεγιόν. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Σχετικά άρθρα