THE · LOCALS

Φροντιστήριο Neon: Διδασκαλία με πάθος σε ένα νέο χώρο στη Ναύπακτο!

[Οι THELocals εκπαιδεύονται]

κείμενο•φωτό: Μαρίνα Τσαματσούλη [m.tsamatso@gmail.com]

•••••••

Πόσες φορές οι επιδόσεις μας στο κάθε μάθημα ήταν συνάρτηση της χημείας μας με τον εκάστοτε καθηγητή του φροντιστηρίου; Αυτή είναι η μόνη αλήθεια σε ότι έχει να κάνει με τη δική μου περίπτωση τα χρόνια του Λυκείου. Όταν μου πήγαινε ο διδάσκων και τον εκτιμούσα, το φιλότιμο υπερίσχυε του τεμπέλικου εαυτού μου. Το αποτέλεσμα φαινόταν στο γραπτό. Ωστόσο, 30 χρόνια μετά έχοντας αφήσει πίσω μου την οδυνηρή εμπειρία των πανελληνίων [καθότι ήμουν από εκείνα τα αγχωμένα παιδιά που ετοιμάζονταν να δώσουν εξετάσεις] αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα να είχα γλυτώσει αρκετά εγκεφαλικά την ημέρα των εξετάσεων και πως θα μπορούσα να είχα επιλέξει άλλη κατεύθυνση αν κάποιος κάπου κάποτε με είχε ξεναγήσει στο χάος των σπουδών ώστε να βρω τα μονοπάτια που θα μου ταίριαζαν.

Κι ενώ ανακαλούσα από το παρελθόν τα μαθητικά μου χρόνια φτάνω στην πόρτα του νέου φροντιστηρίου στη Ναύπακτο το Neon για να γνωρίσω από κοντά τους καθηγητές που το στελεχώνουν. Είναι οκτώ και ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συγκροτήσουν στην πόλη τους ένα νέο εκπαιδευτικό οργανισμό.

Με υποδέχτηκαν και οι 8 καθηγητές που απαρτίζουν την εκπαδευτική ομάδα και χωρίς να χαθεί χρόνος έμαθα τα βιογραφικά τους. Ολοι τους έχοντας διαγράψει ήδη μία πολύ πετυχημένη και πολυετή πορεία στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και με διαρκή κι έντονη την ανάγκη να επικοινωνήσουν και να προσφέρουν τις δικές τους τεχνικές και μεθόδους αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο εκπαιδευτικό οργανισμό που χωρίς δεύτερη σκέψη, τον ονόμασαν «Νeon».

Οι καθηγητές που διδάσκουν Μαθηματικά: Περικλής Μπούρμπουλας [αριστερά] και Γιώργος Κονίδας [δεξιά].


Φέτος το Νeon μπαίνει στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του και για άλλη μια χρονιά θα προσπαθήσει να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των μαθημάτων αλλά και να προετοιμάσει εκείνους που επιθυμούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βρίσκεται στην οδό Λόρδου Βύρωνα & Φιλικής Εταιρείας στεγάζεται στον πρώτο όροφο μια ευάερης και ευήλιας πολυκατοικίας και διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον. 


«Τι κάνει το Νeon να ξεχωρίζει». Τα τμήματα είναι ομοιογενή με μέριμνα για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, ενώ υπάρχει ουσιαστική αμφίδρομη σχέση καθηγητή-μαθητή, ώστε να ενθαρρύνεται η αυτοπεποίθησή του. Οι καθηγητές του Φροντιστηρίου ασχολούνται εξατομικευμένα με κάθε εκπαιδευόμενο και δεσμεύονται να σταθούν δίπλα στους μαθητές και να τους οδηγήσουν με ασφάλεια και σιγουριά στην επίτευξη των στόχων τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Οι καθηγητές Νίκος Σώκος [Οικονομικά], Θόδωρος Κατσάνος [Φυσική] & Γιάννης Υφαντής [Βιολογία].


Επιπλέον αυτό που κάνει το Φροντιστήριο Νeon να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως εδώ, διδάσκονται όλες οι ειδικότητες του ΕΠΑΛ.

Οι καθηγητές: Άννα Βάννα [Έκθεση & Φιλολογικά], Μαρία Πανταζή [Χημεία] και Στέφανος Μπιρπανάγος [διδάσκει Πληροφορική και όλες τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ].


Τι διαφορετικό προσφέρει. Προσφέρονται ολοκληρωμένα προγράμματα σύγχρονων σπουδών, σχεδιασμένα με λεπτομέρεια από την πρώτη εκπαιδευτική ώρα, από καθηγητές με όρεξη, επαγγελματισμό, πολύτιμη διδακτική εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση.

Τέλος αλλά όχι μείζονος σημασίας: Το Νeon είναι δίπλα σου στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου. Αυτό σημαίνει πως κάθε μαθητής μπορεί με τη βοήθεια εξειδικευμένης εκπαιδευτικού να ενημερωθεί για τις επιλογές σχολών που υπάρχουν, καθώς και για την αγορά εργασίας έτσι ώστε να ιεραρχήσει τις προτιμήσεις του.

«Φροντίζουμε να υπολογίσεις σωστά τα μόριά σου ώστε να επιλέξεις τη σχολή και το επάγγελμα που είναι σύμφωνο με τις κλίσεις και την προσωπικότητά σου αποφεύγοντας τις λάθος επιλογές!», μου εξηγεί ο μαθηματικός Περικλής Μπούρμπουλας.

Οι εγγραφές στο Νeon έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τους στα social media: InstagramFb.


Φροντιστήριο Neon✓: Ναύπακτος, οδός Λόρδου Βύρωνα & Φιλικής Εταιρείας στο Γρίμποβο, έναντι parking [1ος όροφος]. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26344.00809 & 6939.083163 & email: fronitistirioneon@gmail.com.

  • Περικλής Μπούρμπουλας: [Μαθηματικός, Πανεπιστήμιο Πατρών]
  • Γιώργος Κονίδας [Μαθηματικός, ΑΠΘ]
  • Θόδωρος Κατσάνος [MSc Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών, ΕΜΠ] – [Φυσικός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων]
  • Στέφανος Μπιρπανάγος [MSc Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα, ΕΜΠ] – [Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών, ΕΜΠ]
  • Οικονομικά: Νίκος Σώκος
  • Βιολογία: Γιάννης Υφαντής
  • Χημεία: Μαρία Πανταζή
  • Έκθεση- Φιλολογικά: Άννα Βάννα

Σχετικά άρθρα