ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Η κωμωδία «Μετακίνηση Τσέχωφ» για μία παράσταση στο Τεχνουργείον

Μια υπέροχη παράσταση του θεατρικού έργου «Μετακίνηση Τσέχωφ» φιλοξενείται το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στο Τεχνουργείον Ναυπάκτου. Μια κωμωδία βασισμένη σε κωμικά και αριστουργηματικά διηγήματα του Τσέχωφ σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Γιάννη Τσάκωνα.

Στα διηγήματα στα οποία βασίζεται η παράσταση “Το πορτοφόλι”, “Το τυχερό λαχείο”, “75.000”, “Ένα σκυλί αξίας”, “Ένας αριθμός”, “Ο παχύς και ο αδύνατος” βλέπουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις μέσα από ιστορίες που φέρνουν την ανθρώπινη φύση αντιμέτωπη με ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Πώς θα συμπεριφερθούμε αν ξαφνικά κερδίσουμε το λαχείο;
Πως αντιδρούμε στο κοινωνικό κατεστημένο που θέλει τον άνθρωπο με την «θέση κύρους» να είναι ανώτερος από κάποιον άλλον;
Μπορούμε να εξαγοράσουμε την αγάπη ή τον έρωτα;
Βάζουμε πιο πάνω τις σχέσεις μας από τα υλικά αγαθά ή το αντίστροφο;


Αυτή η παράσταση κλείνει το μάτι και σατυρίζει όλα τα κοινωνικά κατεστημένα και τα success stories που πολλές φορές παρουσιάζονται ως μόνοδρομος για μια θέση στην παγκόσμια κοινωνία.


Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός Φωτισμών – Δραματουργική Επεξεργασία: Τσάκωνας Γιάννης

Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Κομνηνόγλου Γεώργιος
Τσάκωνας Γιάννης
Χρυσανθακοπούλου Μαίρη

Μουσική:
Τζαβάρας Δημήτρης

Σχεδίαση έντυπου υλικού: Κωνσταντίνου Λευτέρης

Σάββατο 18.1.2021 / Τεχνουργείον, Γρίμποβο Ναυπάκτου – Γενική είσοδος: 10€ * Προπώληση: 9€ * Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr * Σημείο προπώλησης: Τεχνουργείον * Διάρκεια παράστασης: 65′ * Πληροφορίες: 6945971360 

¬Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ (1860-1904) ήταν Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και ένας από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα διηγήματα και τα θεατρικά έργα του, παίζονται σε όλο τον κόσμο, είναι εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως και πάντα επίκαιρα.

Σχετικά άρθρα