ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

Καθήλωσε η “Μήδεια” με Αθηνά Μαξίμου και Αιμίλιο Χειλάκη στην Πάτρα

Μία παράσταση καθηλωτική, μία παράσταση η οποία μαγνήτισε το κοινό που κατέκλυσε το «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας», υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.


Η «Μήδεια» του Ευριπίδη μέσα από την σκηνοθετική απόδοση των Αιμίλου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια και τις εκπληκτικές ερμηνείες της Αθηνάς Μαξίμου, του Αιμίλιου Χειλάκη και του Αναστάση Ροϊλού,
καθώς και της Μυρτώς Αλικάκη και της Γιώτας Νέγκα στο ρόλο των κορυφαίων του χορού, στο πέρασμά της από την πρωτεύουσα της Αχαΐας δικαίωσε όλους όσους υποστήριζαν πως θα αποτελέσει ένα από τα θεατρικά γεγονότα του καλοκαιριού και του θεσμού.


Οι φίλοι του θεάτρου και της αρχαίας τραγωδίας παρακολούθησαν το εμβληματικότερο ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε εντελώς νέα μετάφραση από τον Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Πέτρος Βάης στο τέλος της παράστασης συνεχάρησαν τους συντελεστές και τους ευχαρίστησαν για την ξεχωριστή τους παρουσία και συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ.

Σχετικά άρθρα