THE · LOCALS

Κouzina Loi: η γεύση ξεκινά από εδώ

Must καλοκαιρινή [και όχι μόνο] πρόταση για ένα ιδιαίτερο δείπνο με θέα στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου. Ο χώρος, η κουζίνα και η λίστα κρασιών μαρτυρά άποψη και προσωπική φροντίδα των ιδιοκτητών.

[txt: Μαρίνα Τσαματσούλη, φωτο: Παναγιώτα Μελίστα]

Η ενασχόληση της Νάντιας Μπλίκα με την εστίαση ήρθε κάπως τυχαία, αλλά η αγάπη της για τις γεύσεις την οδήγησε να ασχολείται με το μοναδικό εστιατόριο στην καρδιά του ενετικού λιμανιού εδώ και μια δεκαετία, το Kouzina Loi. Με διάθεση και ανοιχτό μυαλό στις γαστρονομικές εξελίξεις παρουσιάζει κάθε φορά σε συνεργασία με δημιουργικούς σεφ πιάτα με βαθιά νοστιμιά και χαρακτήρα.

Σε αυτή την επιχειρηματική προσπάθεια συνοδοιπόρος ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγός της, ο οποίος σε καλωσορίζει [πάντα] με ένα πλατύ χαμόγελο.

Οι Νάντια και ο Δημήτρης κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους, φανατικό κοινό ντόπιων και ξένων, που σπεύδει να κλείσει τραπέζι στην Kouzina Loi. Mάλιστα, είναι στις top προτιμήσεις των τουριστών που αράζουν για λίγες ώρες ή μέρες με το σκάφος τους στο λιμάνι μας.

«Αρχή μας», μου εξηγεί «είναι να χρησιμοποιούμε ό,τι καλύτερο από τα τοπικά προϊόντα, αν και δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά. Κι αυτό γιατί, ορισμένα πιάτα του μενού μας για να βγάλουν την υφή και την οξύτητα που πρέπει χρειάζονται άλλες, εξίσου εκλεκτές πρώτες ύλες, τις οποίες όσο ακριβές κι αν είναι, τις αναζητούμε στους ανάλογους προμηθευτές. Πάνω από όλα για εμάς σημασία έχει η γεύση! Και κάθε φορά που σχεδιάζουμε το νέο μενού κάνω την ίδια ερώτηση στον εαυτό μου: αν γευμάτιζα εδώ, τι θα ήθελα να μου φέρουν στο πιάτο μου;».


Στην Kouzina Loi θα δοκιμάσετε πεντανόστιμα, τόσο δημιουργικά πιάτα όσο και comfort, ενώ πολύ καλή είναι η σχέση ποιότητας-τιμής

[Ολόφρεσκα θαλασσινά, ψάρια ημέρας και νόστιμους αστακούς θα σου ετοιμάσουν στην Kouzina Loi] 

Δοκιμάζοντας τα πιάτα, είναι απόλυτα σαφές πως ο σεφ Κωνσταντίνος Νικολόπουλος διαθέτει ικανότητες, εμπειρία και μοντέρνα ματιά. Για παράδειγμα εδώ έχω φάει το πιο ωραίο Burger από βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης με ψητά μανιτάρια, ντομάτα, μαγιονέζα τρούφας και φλοίδες παρμεζάνας. Επίσης ξεχωρίζω το εξαιρετικό ορεκτικό με καραβιδόψυχα τραγανή και σάλτσα ταρτάρ, αλλά και το νοστιμότατο πιάτο με φρέσκες παπαρδέλες με θαλασσινά και τρίμα αυγοτάραχου για μια πιο πικάντικη νότα στην επίγευση.

••••

•Ορεκτικά ευφάνταστα: επάνω* Τραγανή μελιτζάνα με φρέσκα μοτσαρέλα burrata σε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό- * κάτω Καλοκαιρινή σούπα ντομάτας με μπρουσκέτα φέτας και κονφί ντοματίνια•


Αξίζει να σημειωθεί, πως μόνο στο εστιατόριο Kouzina Loi θα γευτείς ιδανικά, premium κομμάτι κρέατος όπως Côte de boeuf ή Tomahawk steak ξηρής ωρίμανσης αργοψημένο σε Monolith Grill. Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο κεραμικό grill που βρίσκεται σε κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου και λειτουργεί ταυτόχρονα ως slow cooker, ξυλόφουρνος και καπνιστήριο. Τα αποτελέσματα εξαιρετικά τόσο για ψημένα όσο και για καπνισμένα, ζουμερά καθαρά κρέατα και όχι μόνο. Χωρίς καμία αμφιβολία η νοστιμιά ξεπερνά τις προσδοκίες!

Oι ατελείωτες μαγειρικές επιλογές του Monolith οδήγησαν σε νέα πιάτα. Δοκιμάστε Πικάνια Black Angus, δηλαδή ταλιάτα ψητή στa κάρβουνα αλλά το ζουμερό T-bone από μοσχαρίσια γάλακτος. Αν είστε φανατικοί του κρέατος θα τα εκτιμήσετε.


 [Monolith: Πρόκειται για έναν νέο τύπο ψησίματος με εξαιρετικά αποτελέσματα.]
[Premium κομμάτι κρέατος αργοψημένο στο Monolith grill.]

••••

στα [+] Το νεοκλασικό διώροφο κτίσμα που στεγάζει το εστιατόριο απλώνεται στην κυριολεξία μπροστά στο λιμάνι. Τα τραπεζάκια του ακουμπούν στο μεντένι, και το ξύλινο deck στα δεξιά, δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας πριβέ αυλής.

στα [έξτρα +] Πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και καταπληκτικό σέρβις

••••

[Kouzina Loi, Ανεμογιάννη 3 λιμάνι Ναυπάκτου, τηλ. 2634.038411•
fb / instagram]

Σχετικά άρθρα