ΓΕΥΣΗ

Μια απλή συνταγή με ψάρι κατά της ηλιακής ακτινοβολίας

Το ξέρατε πως το ψάρι μεταξύ άλλων αποτελεί μια σημαντική τροφή ή μάλλον ασπίδα κατά της ηλιακής ακτινοβολίας;

Πράγματι το ψάρι που αποτελεί μια υγιεινή τροφή, αν καταναλώνεται τηγανητό, πολύ ψημένο στα κάρβουνα, το γκριλ ή την ψηστιέρα χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, η προστατευτική του δράση – κατά της ηλιακής ακτινοβολίας- μειώνεται στο ελάχιστο, αν καταναλώνεται χωρίς τη συνοδεία μιας σαλάτας. Η σάλτσα ντομάτας, καθώς και η ντοματοσαλάτα που συνοδεύει το πιάτο, προσφέρουν το πολύτιμο λυκοπένιο [με αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση].

Σήμερα το καλάθι των λοcals γεμίζει με ένα κιλό ψάρια από το ιχθυοπωλείο ο ‘ΓΡΙΠΟΣ’ , κατά προτίμηση με σκουμπρί για να ετοιμάσουμε μια συνταγή όπως μας την πρότεινε ο Γρηγόρης Λόης κατά της ηλιακής ακτινοβολίας, με χυμό τομάτας, άφθονη ρίγανη και ελαιόλαδο.


Μια συνταγή κατά της ηλιακής ακτινοβολίας!

↠Θα χρειαστούμε 1 κιλό ψάρια [κολιούς, σκουμπριά ή σαρδέλες και γαύρο], 4 σκελίδες σκόρδο, χυμό ντομάτας, ρίγανη, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

↠Η εκτέλεση είνα στ’ αλήθεια απλή καθώς καθαρίζουμε τα κεφάλια και τα εντόσθια των ψαριών ή, καλύτερα ζητάμε από τον Γρίπο να μας τα καθαρίσει, τα πλένουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι καια τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκoμμένο, τη ρίγανη και το πιπέρι και μερικές φέτες από λεμόνι για το γαρνίρισμα. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30′ λεπτά περίπου.

Το σημαντικό όλων, τα σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα, στην οποία έχουμε προσθέσει πράσινες και κόκκινες πιπεριές, τριμμένο καρότο και ελαιόλαδο.


Σχετικά άρθρα