ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

«ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ» ΣΤΗΝ ACHAIA CLAUSS

10 Σεπτεμβρίου 2022 Achaia Clauss, ώρα έναρξης 21.00


Ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Αναστάσιος Πάππας, δύο εξαιρετικοί πιανίστες συναντιόνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στο χώρο των «Οινόκαστρων» της Achaia Clauss και με crossover διάθεση υπό το φως της πανσελήνου αυτοσχεδιάζουν διασταυρώνοντας το έντεχνο κλασικό ύφος με, την τζαζ, το μιούζικαλ και όχι μόνο.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εξαιρετικό καθώς το κοινό θα απολαύσει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο πρωτότυπα έργα αλλά και διασκευές των Keith Jarrett, Richard Rodney Bennett και George Gershwin.

Οι δύο δεξιοτέχνες θα συστήσουν επίσης στο κοινό τη Δεύτερη σονάτα για δύο πιάνα, ντραμς και κοντραμπάσο του Claude Bolling, την οποία θα παρουσιάσουν σε συνεργασία με τον ντράμερ Παναγιώτη Θωϊδη και τον κοντραμπασίστα Vilen Karapetyan, ενώ θα ερμηνεύσουν ακόμη δύο συνθέσεις του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο και για δύο πιάνα, καθώς
και τρία αποσπάσματα από τη Σουίτα Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Περικλή Κούκου.

Ατενίζοντας από το Οινόκαστρο, τo ολόλαμπρο Φεγγάρι της Συγκομιδής «Harvest Moon», σαν οφθαλμαπάτη να ανατέλλει ολόγιομο, το μουσικό ταξίδι ξεκινά από το τόπο της καρδιάς μας, “Heartland” του Keith Jarrett, σόλο πιάνο (Αναστάσιος Πάππας), μια συνομιλία της jazz με τη κλασική μουσική.

Στη συνέχεια τα δύο πιάνα θα συμπράξουν, θα αντιπαρατεθούν και καταρρίπτοντας τα στεγανά τους, θα συναντηθούν σε νέες διαδρομές, για να καταλήξουμε και πάλι σε σόλο πιάνο έργο ‘Αυτοσχεδιασμός στο όνομα του Κ. J. και Νανούρισμα, του Χρίστου Παπαγεωργίου, τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος.

Τιμές εισιτηρίων:

  • Γενική είσοδος 10.00 €.
  • Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.
  • Για Συλλόγους – Σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες
  • από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού).
  • Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

  • Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),
  • Δισκοπωλείο Joe Records – Καραϊσκάκη 134 (2610-620-673),
  • Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287).

Σχετικά άρθρα