ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Ναύπακτος: σχολικές δομές κλειστές λόγω κορωνοϊού, νέα κρούσματα και συνέχεια στα rapid tests

Τα κρούσματα σήμερα 24/2 παραμένουν υψηλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται και οι διασωληνωμένοι.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 1.913 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων πέντε εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 27 εντοπίζονται στην Αιτωλοακαρνανία, φτάνοντας τα 284 τον Φεβρουάριο.

98 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας * 27 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, τα αρνητικά «πρωτεία» έχει η Ναύπακτος με οκτώ κρούσματα και έπονται το Αγρίνιο με επτά και η Αμφιλοχία με πέντε. Από δύο εντοπίζονται σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό και από ένα σε Καμαρούλα, Ευηνοχώρι και Χάλκεια.

Από την αρχή της πανδημίας η Αιτωλοακαρνανία μετρά 1.497 κρούσματα, ενώ η χθεσινή μέρα 23/2 σημείωσε το δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις αρχές του έτους, καθώς 30 κρούσματα κατανεμήθηκαν στο νομό. Αυτά εντοπίστηκαν: έντεκα στη Ναύπακτο, πέντε στο Αγρίνιο, πέντε στο Μεσολόγγι, τέσσερα στην Αμφιλοχία, δύο στο Αντίρριο, δύο στο Ευηνοχώρι και ένα στο Αιτωλικό.

Σχολικές μονάδες σε αναστολή

Με βάση τη νέοτερη ενημέρωση σε αναστολή λετουργίας μέχρι 7 Μαρτίου προχώρησε όλη η δευτεροβάθμια εκπαίδευση της ενότητας Αμφιλοχίας (Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας και Γυμνάσιο Λουτρού).  

Στη Ναύπακτο, οι σχολικές μονάδες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και εφαρμόζουν σύστημα τηλεκπαίδευσης, εξαιτίας της πανδημίας του #COVID19, είναι εξής:

1. 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου (έως και τις 10.3.2021)2.

2. 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου (έως και τις 3.3.2021)

Οι σχολικές μονάδες, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία μόνο συγκεκριμένων Τμημάτων τους, είναι οι εξής:

1. 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (έως και τις 28.2.2021)

2. 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (έως και τις 4.3.2021)

Να σημειωθεί πως οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο σύνολό τους ή συγκεκριμένων Τμημάτων τους, λαμβάνονται από την αρμόδια Υπηρεσία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και γνωστοποιούνται μετά από ενημέρωση των Διευθύνσεων Α/θμιας ή Β/μιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Δυο κρούσματα σε τοπική εταιρεία

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Υγειονομικών Αρχών βρέθηκαν 2 κρούσματα σε μεγάλη εταιρεία η οποία εδρεύει στο Αντίρριο.

Πρόκειται για την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ «ΟΞΥΛΟΣ» όπου άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης, με την εταιρεία να ανακοινώνει επίσημα, πως τα κρούσματα τέθηκαν σε δεκαήμερη κατ’ οίκον καραντίνα, πως η εταιρεία προχώρησε σε οικειοθελή προσωρινή αναστολή, σε μικροβιοκτονία – απολύμανση σε όλες τις εγκαταστάσεις της, και κλιμάκια διενήργησαν τεστ στο προσωπικό, το οποίο βγήκε αρνητικό στον ιό.

Από σήμερα και πάλι είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο πρωτόκολλα και με επαγρύπνηση για την προστασία όλων.

Ο προγραμματισμός διενέργειας rapid tests των επόμενων ημερών

Στο μεταξύ σε καθημερινή βάση, στο κτήριο Τσώνη διενεργούνται δωρεάν rapid tests με ραντεβού αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας: testing.gov.gr.  Για τους εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και για τους μαθητές άνω των 16 ετών, υπάρχει η ειδική πλατφόρμα: edu.testing.gov.gr.

Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, 25.2.2021, μεταξύ 11:00-13:00, θα διενεργούνται εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο, παραλία Ψανής) χωρίς να απαιτείται ραντεβού μέσω τις πλατφόρμας testing.gov.gr.

Βέβαια, και την Παρασκευή, 26.2.2021 θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests στην Πλατεία Φαρμάκη Ναυπάκτου από τις Κινητές Μονάδες Υγείας υπό την εποπτεία της Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου.

“Η αυξητική τάση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες επιβάλλει τη δεδομένη στιγμή, να τηρούμε όλοι απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας και κυρίως τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τον περιορισμό των μετακινήσεών μας στις απολύτως απαραίτητες.” αναφέρει ο Δήμος Ναυπακτίας μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη.

Σχετικά άρθρα