ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

O ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ JAVIER PEREZ ΣΤΟ ΤΕDxPatras 2022

Το να είσαι δημιουργικός, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο πρωτοποριακός ψηφιακός καλλιτέχνης Javier Perez, ψηφιακά γνωστός ως cintascotch, συνδυάζει την καθημερινότητα με την απόλυτη δημιουργικότητα.

Τι κάνουμε όταν δεν υπάρχει ίχνος έμπνευσης κι όλα μοιάζουν μπλοκαρισμένα; 


Στις 8 Οκτωβρίου έρχεται από το Εκουαδόρ στο TEDxPatras 2022 για να μας προτείνει τρόπους και εμπειρίες μεταμόρφωσης. Ο κόσμος γύρω, αποτελεί πηγή αστείρευτης έμπνευσης· αρκεί να αφεθούμε και να αντιληφθούμε τις διαφορετικές οπτικές γωνίες των αντικειμένων και της πραγματικότητας. Στόχος του, να ενθαρρύνει τον καθένα, να (ξανα)βρει, το πηγαίο, δημιουργικό του μυαλό. 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Το σύνθημα του είναι  “Να δημιουργείς κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τις ικανότητές σου!”.

Ο Εκουαδοριανός Javier Pérez Estrella, επίσης, γνωστός ως cintascotch, είναι ένας πρωτοποριακός ψηφιακός καλλιτέχνης που μεταμορφώνει στοιχεία και αντικείμενα της καθημερινότητας με την τεχνική καρέ-καρέ και με δημιουργικές μινιμαλιστικές εικονογραφήσεις, δίνοντας μια νέα διάσταση στην αντίληψη των πραγμάτων.   

Το “Instagram Experiments” έχει καταστήσει τον Javier ως ένα από τους πιο αναγνωρισμένους ψηφιακούς καλλιτέχνες της εποχής μας. Είναι συνεργάτης του πρακτορείου “Cafeína” που εξειδικεύεται στο ψηφιακό επιχειρηματικό μάρκετινγκ. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διεθνείς εμπορικές εταιρείες όπως Samsung, Santillana, Shutterstock, Volkswagen, και National Geographic.

Του έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα παγκόσμια βραβεία στον χώρο της εικονογράφησης και δημιουργίας αφίσας σε διαγωνισμούς όπως οι IMMA5 Motion 2022, Lux Awards, Pictoline Illustration Biennial 2020 και LAD Awards 2021.

Κρατήστε τώρα τη θέση σας στο 2022.tedxpatras.com.

Σχετικά άρθρα