ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ. “ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.

⌊ΤΟΠΙΚΑ⌋

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στη Ναύπακτο έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 15 Μάη. Μάλιστα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, στο δημαρχείο της πόλης, ενώ να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρέσβης επισκέπτεται την πόλη.

Στο μεταξύ η Κομματική Οργάνωση Ναυπάκτου του ΚΚΕ τονίζει με ανακοίνωσή της πόσο ανεπιθύμητος στην πόλη είναι ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, τον οποίο αποκαλεί “μακελάρη της Ουκρανίας και διαμεσολαβητή των ΝΑΤΟικών σφαγέων” και πως η επίσκεψή του μόνο εθιμοτυπική δεν είναι.

Τα «επενδυτικά σχέδια» και τις συμφωνίες που κάνει στις συναντήσεις του ανά την Ελλάδα, μοναδικοί κερδισμένοι θα βγούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα ενεργειακά μονοπώλεια, αφού στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έχει θέση το αίτημα για φθηνή Ενέργεια για το λαό, αλλά και τα όποια ανταποδοτικά οφέλη (…) δεν αφορούν τα λαϊκά στρώματα”, τονίζει και κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι και ο λαός της Ναυπακτίας έχει μνήμη και πείρα!

″Μόλις πριν λίγο καιρό συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έναρξη των βομβαρδισμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, που μακέλεψαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας και διαμέλισαν τα Βαλκάνια, προκειμένου οι ιμπεριαλιστές να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα, με τη δημιουργία κρατών-προτεκτοράτων και “πειθήνιων” κυβερνήσεων. Σήμερα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ συνεχίζουν τη “βρώμικη δουλειά” σε βάρος των λαών σε Βαλκάνια, Ουκρανία, Βενεζουέλα, Συρία κ.α., προκειμένου να πάρουν “το πάνω χέρι” στον ανταγωνισμό τους με Ρωσία και Κίνα.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα διαχρονικά εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που φέρνουν πολέμους, προσφυγιά, θανάτους για τα κέρδη των μονοπωλίων”.

 

Σχετικά άρθρα