THE · LOCALS

Στη Damaskinou με τον αριθμό 3!

Ο πεζόδρομος δίπλα από την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής κρύβει εκπλήξεις. Μια βόλτα θα σας πείσει. Εκεί θα βρείτε ένα νέο στέκι. Λέγεται Damaskinou με τον αριθμό 3.


[κείμενο: Μαρίνα Τσαματσούλη]

Η Damaskinou 3 ανοίγει καθημερινά στις 8 το πρωί, σερβίροντας εξαιρετικούς καφέδες, homemade brunch, healthy snacks και νόστιμα γλυκά ημέρας, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά κοκτέιλ και την αυθεντική ιταλική pizza, με ελαφριά ζύμη και toppings για όλα τα γούστα. 

Κάτοικοι των γύρω δρόμων, μαγαζάτορες, επαγγελματίες κάνουν καθημερινά μια στάση, εδώ. Άλλοι θα πάρουν έναν καφέ στο χέρι, κάποιοι θα χαλαρώσουν στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο χαζεύοντας τους περαστικούς, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δουλεύουν εξ’ αποστάσεως και απολαμβάνουν το brunch τους μπροστά από το λάπτοπ τους στην ήσυχο τραπέζι με τον βελούδινο καναπέ στο βάθος του μπαρ.

Aνοιξε το Δεκέμβριο του 2021, όταν βγαίναμε από την καραντίνα και δεν άργησε να γίνει στέκι ακόμα και για όσους δεν ζουν στην περιοχή. Η επιλογή του συγκεκριμένου δρόμου [θα μετονομαστεί σε οδό Δαμασκηνού μετά το τέλος των εργασιών ανάπλασης της πλατείας] έγινε, όπως μου λένε οι ιδιοκτήτες, επειδή είναι «φρέσκια και διαφορετική και απροσδόκητη». Προφανώς και επέλεξαν το συγκεκριμένο πεζόδρομο γιατί τους άρεσε το vibe της περιοχής, ενώ πιστεύουν στις δυνατότητες που έχει για εξέλιξη.

Ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Μάρκος Τριανταφύλλου, ο Σπύρος Κουτσογιάννης και ο Βασίλης Κονιστής όταν είδαν ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι διαθέσιμο, δεν το σκέφτηκαν πολύ. Είχαν ήδη στο μυαλό τους το επόμενο βήμα. «Θέλαμε έναν χώρο ζεστό που θα χαίρεται ο καθένας να έρθει είτε για καφέ, είτε για ένα σνακ, είτε για μπύρα, ένα απεριτίβο ή και για όλα μαζί» αναφέρει ο Σπύρος Κουτσογιάννης. Τον ρωτώ πως νιώθει την ενέργεια του κόσμου μετά από σχεδόν 8 μήνες λειτουργίας. «Πιστεύω πως το καταφέραμε. Η ανταπόκριση είναι πολύ καλή, όλες τις ώρες της ημέρας».

Με το που θα μπείτε στη Damaskinou 3 αμέσως θα τραβήξει τα βλέμματά σας το υπέροχο mural που υπογράφουν οι street artists Αναστασία Παπαλεωνίδα-Πουντζά και Robert SEIKON ενώ χαρακτηριστικός είναι ο μίνιμαλ εσωτερικός χώρος με τον ψηλό πάγκο και τα αναπαυτικά σκαμπό στο μπαρ, τον τοίχο με τα bricks, το εμφανές μπετόν και τα πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Στα ξύλινα τραπεζάκια και στον πάγκο της μπάρας, αλλά και στα τραπεζάκια έξω, μπορείς κάποιος να φάει από το πρωί μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε προτάσεις που μπορούν να συνοδεύσουν από έναν πρωινό καφέ, μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί, μέχρι ένα κοκτέιλ ή ένα ποτό. Κάποιες από αυτές είναι αγαπημένες μου και σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα, όπως την τορτίγια με κοτόπουλο. Επίσης την πράσινη σαλάτα με γραβιέρα και σύκο αλλά και την νόστιμη πίτσα margarita buffalo με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό και φυσικά πολλά πιάτα από το μενού του brunch.

⚫⚫⚫

⚫⚫⚫ Ολόφρεσκο, μοντέρνο, με χαλαρή διάθεση και all day χαρακτήρα, το all-day cafe-bar Damaskinou 3, ήρθε και θα μείνει σε αυτή τη γειτονιά για να σου κρατάει παρέα. Γιατί κάποιες φορές, ακόμη και αν δεν έχεις παρέα, ακόμα και αν πας μόνος σου σε ένα καφέ, μπορεί τελικά το περιβάλλον και οι άνθρωποι να σου φτιάξουν τη μέρα, με μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. ⚫⚫⚫

Καθισμένη για ακόμη μια φορά σε ένα από τα τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο της Damaskinou 3, τώρα που το επιτρέπει ο καιρός ζήτησα ένα σάντουιτς [ετοιμάζονται τη στιγμή που τα παραγγέλνεις, με προσεγμένα υλικά]. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε κι εσείς είτε μπριος με σολωμό είτε ciabatta με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού. Συνοδέψτε τα με μια παγωμένη draft Septem Lager. Έτσι έκανα κι εγώ κι όσο ξεδιψούσα με την παγωμένη μπύρα σκεφτόμουν πως “το συγκεκριμένο στέκι είναι κατά κάποιο τρόπο η προέκταση του χαρακτήρα των ιδιοκτητών του που προφανώς θέλουν καθημερινά να βρίσκονται οι ίδιοι σε έναν χώρο που αγαπάνε να πηγαίνουν και στον οποίο χαίρονται να υποδέχονται τον κόσμο!”.

Πρόσφατα μάλιστα, ένα μουσικό δρώμενο με μουσικούς να παίζουν live jazz μουσική μού θύμισε απογευματινές συναντήσεις σε μικρά μπαρ της Ευρώπης.

Συχνά ο πεζόδρομος γεμίζει με μουσικούς και μουσικές!

στα [+]Το brunch που σερβίρουν είναι γευστικό χωρίς να ξεφεύγει από τον κανόνα αλλά ούτε να θέλει να εντυπωσιάσει. Οι προτάσεις του είναι 12 και για όλα τα γούστα. Από αυγά τηγανητά μάτια ή scrambled ή καγιανά, μέχρι κροκ μαντάμ σε προζυμένιο ψωμί αλλά και french toast τσουρεκιού με σοκολάτα και μπισκότο.

στα έξτρα [+] Ζητήστε από τον Σπύρο στο μπαρ να σας ετοιμάσει το εξαιρετικό fancy cocktail «Basil Collin’s» – ένα ειδικό κοκτέιλ που περιέχει london’s dry gin, elderrflower, cordial βασιλικού, και tonic water.

[DAMASKINOU 3, Νότη Μπότσαρη 87 • Ναύπακτος Instagram , fb]


Σχετικά άρθρα