LOCAL · FOOD

Στο πιάτο των λοcals: Πεσκανδίτσα πλακί με κρασί και πατάτες στο φούρνο

↠Δείτε τις προτάσεις του “Γρίπου” για το καλάθι των ΤΗΕλοcals 🐟↞


Η πεσκανδρίτσα είναι ομολογουμένως ένα από τα ασχημότερα ψάρια που υπάρχουν! Παρόλη, όμως, την άσχημη εξωτερική της εμφάνιση είναι αναμφίβολα ένα από τα νοστιμότερα και από τα πιο εύκολα στην κατανάλωση, αφού δεν έχει πολλά κόκαλα!

Η συνταγή μας σήμερα είναι για άλλη μια φορά αφοπλιστικά απλή, δε χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις και από γεύση… απλά θα αφήσουμε να τη δοκιμάσετε μόνοι σας! Εμείς την λατρέψαμε. Την έφτιαξε η γιαγιά του Αλέξανδρου Λόη που μας δάνεισε την συνταγή.

Η νόστιμη συνταγή της γιαγιάς του Αλέξανδρου Λόη.

Υλικά: 1-1 1/2 κιλό ψάρι σε φέτες (πάχους 4-5 εκ.) ή δύο-τρία ολόκληρα, 4 ντομάτες, 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες, 6 σκ. σκόρδο σε φετάκια, 1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί, 1 λεμόνι (το χυμό), 2 φύλλα δάφνης, 1 κ.κ. θυμάρι, 1 φλιτζ. τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι. Αν είναι ολόκληρο, κάνουμε μια κάθετη χαρακιά στο πιο παχύ σημείο του, από κάθε πλευρά. Το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με το λεμόνι. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Πολτοποιούμε τις τρεις ντομάτες και κόβουμε την άλλη σε φέτες. Αναμειγνύουμε τον πολτό ντομάτας με το σκόρδο, τον περισσότερο μαϊντανό, 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα σπασμένα, το θυμάρι, αλάτι και αρκετό πιπέρι. Στρώνουμε στο σκεύος μας τα κρεμμύδια και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ακουμπάμε επάνω τα ψάρια και τα περιχύνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε από πάνω και γύρω γύρω το μείγμα της ντομάτας. Ακουμπάμε ομοιόμορφα τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τον υπόλοιπο μαϊντανό. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για 30-45 λεπτά. Ελέγχουμε ενδιάμεσα αν χρειάζεται υγρά.

[Ιχθυοπωλείο Ο Γρίπος * τηλ. 2634 028830 * Ναύπακτος]

Σχετικά άρθρα