LOCAL · FOOD

Στο πιάτο των λοcals: Φασόλια γίγαντες τουρσί με μαρινάτες σαρδέλες

Εξαιρετικός «μερακλίδικος» μεζές από τον γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο για συνοδεία στο ουζάκι ή το τσιπουράκι σας.

Το πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί στο πι και φι. Αρκεί να προμηθευτούμε τα μαρινάτα του Γρίπου. Η συνταγή θέλει τη σαρδέλα του αλλά εμείς την έχουμε δοκιμάσει και με μαρινάτο γαύρο.


Το πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί στο πι και φι. Αρκεί να προμηθευτούμε τα μαρινάτα από το ιχθυοπωλείο Γρίπος στην οδό Ν. Μπότσαρη 37.


[Υλικά]

  • 500γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 φλιτζάνια νερό κρύο
  • 2 φλιτζάνια ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 6 γαρίφαλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ένα πακέτο μαριναρισμένες σαρδέλες από τον “Γρίπο”
  • 1 φλιτζάνι μάραθο άγριο, ψιλοκομμένο, ή μαραθόριζα ξυσμένη, ανακατεμένη με 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο, φρεσκοαλεσμένο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σχετικά άρθρα