Στο πιάτο των λοcals: Φασόλια γίγαντες τουρσί με μαρινάτες σαρδέλες
Εξαιρετικός «μερακλίδικος» μεζές από τον γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο για συνοδεία στο ουζάκι ή το τσιπουράκι σας.
Το πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί στο πι και φι. Αρκεί να προμηθευτούμε τα μαρινάτα του Γρίπου. Η συνταγή θέλει τη σαρδέλα του αλλά εμείς την έχουμε δοκιμάσει και με μαρινάτο γαύρο.
↬Το πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί στο πι και φι. Αρκεί να προμηθευτούμε τα μαρινάτα από το ιχθυοπωλείο Γρίπος στην οδό Ν. Μπότσαρη 37.
[Υλικά]
- 500γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένα αποβραδίς
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 φλιτζάνια νερό κρύο
- 2 φλιτζάνια ξίδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 6 γαρίφαλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ένα πακέτο μαριναρισμένες σαρδέλες από τον “Γρίπο”
- 1 φλιτζάνι μάραθο άγριο, ψιλοκομμένο, ή μαραθόριζα ξυσμένη, ανακατεμένη με 2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο, φρεσκοαλεσμένο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο