LOCAL · FOOD

Στο πιάτο των λοcals: Γαριδόσουπα, νόστιμη και θρεπτική

Οι γαρίδες?? αποτελούν πάντα μια εκλεκτή τροφή. Αυτή τη φορά τις κάνουμε μια ωραιότατη σούπα που θα μας προσφέρει αξιοσημείωτες ποσότητες ψευδαργύρου και αντιοξειδωτικών.

[Υλικά]

  • 1 1/2 κιλού μέτριες γαρίδες από τον ‘Γρίπο’
  • 1/2 κούπας νερό
  • 1 μικρή καυτερή πιπερία σε ρόδες
  • 1 μικρό καρότo σε φετάκια
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομματάκια
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

[Εκτέλεση]

Αφαιρέστε το κέλυφος από τις γαρίδες κι αφήστε τα κεφάλια και τις ουρές. Τρυπήστε την πλάτη με μια φουρκέτα, τραβήξτε και φαιρέστε το εντεράκι. Ξεπλύντε τις γαρίδες κι αφήστε τες να στραγγίσουν καλά σε τρυπητό. Βάλτε σε κατσαρόλα το νερό και τα υπολοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. Βράστε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τις γαρίδες, σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τες δυνατά 7-8 λεπτά. Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο, γιατί σκληραίνουν και στεγνώνουν. Στο διάστημα αυτό, ανακατέψτε τες μια-δυο φορές κουνώντας δυνατά την κατσαρόλα. Κατεβάστε από τη φωτιά, περιχύστε με το χυμό λεμονιού και ρεβίρετε τη γαριδόσουπα μέσα σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Πασπαλίστε την επιφάνεια με το μαϊντανό ή το άνηθο και το κρεμμυδάκι.

?????
Tο ξέρατε ό,τι:

H γαριδόσουπα γίνεται πεντανόστιμη κυρίως αν οι γαρίδες είναι φρέσκες. Για το σκοπό αυτό, διαλέξτε μικρές ή μεσαίες γαρίδες και όχι μεγάλες εντυπωσιακές. Για διευκόλυνσή σας, προτιμήστε τις καθαρισμένες γαρίδες. Aν θέλετε να κάνετε τη σούπα λευκή και όχι κοκκινιστή, σβήστε τις γαρίδες με λευκό κρασί και όχι με ντοματοχυμό. Mπορείτε να τη σερβίρετε με λίγα κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.


↬Το καλάθι των THElocals γεμίζει από τον “Γρίπο”. Τα καλούδια έρχονται με ένα τηλεφώνημα [26340.23830] σπίτι μας και καθαρισμένα.




Σχετικά άρθρα