ΤΗΕ LOCAL • AGENDA

THE FOG ENSEMBLE “THROBS”

⌈ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ⌋ Kυκλοφορεί σήμερα 19 Οκτωβρίου 

Τρία χρόνια μετά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το τρίο των The Fog Ensemble επιστρέφει στη δισκογραφία με το ”Throbs’‘ το οποίο κυκλοφορεί σήμερα 19 Οκτωβρίου σε limited edition μαύρο και διαφανές βινύλιο από την Inner Ear.


Έχοντας ως βασική πηγή έμπνευσης τη ζωή στην πόλη, οι The Fog Ensemble εξερευνούν το αστικό τοπίο φιλτράροντας τη μουσική τους με ήχους από τον ονειρικό θόρυβο του shoegaze και το groove του Manchester ως τις αιχμηρές μελωδίες του post rock και την ατμοσφαιρικότητα του trip hop, προσπαθώντας να δώσουν μια κινηματογραφική οπτική στο τελικό αποτέλεσμα.

Δουλεμένο τα τελευταία δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη -μόνιμο τόπο διαμονής του συγκροτήματος- και ηχογραφημένο μέσα σε 4 μέρες τον Ιούλιο του 2017 στο στούντιο Shellac, το ”Throbs” τοποθετεί τους The Fog Ensemble ανάμεσα στα πιο στιβαρά και ουσιαστικά εγχώρια συγκροτήματα.

Ακούστε το κομμάτι “Lighthouse” στο youtube ή στο soundcloud

Photo:Sophia Tolika

Οι Fog Ensemble δημιουργήθηκαν το 2012 στην Θεσσαλονίκη και αποτελούνται από τους Αντώνη Καρακώστα στις κιθάρες και τον προγραμματισμό, το Νικόλα Κονδύλη στο μπάσο και τον Γιώργο Νανόπουλο στα ντραμς. 

Η μουσική τους είναι ορχηστρική και χαρακτηρίζεται από μια κινηματογραφική αισθητική με διακριτά ηλεκτρονικά στοιχεία και έντονες κιθάρες. Ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο το όνομα του group κυκλοφόρησε το 2015 και απέσπασε πολύ καλές κριτικές, με έγκριτα μουσικά sites να το κατατάσσουν ανάμεσα στους καλύτερους εγχώριους δίσκους της χρονιάς. Έχουν εμφανιστεί σε διάφορα live stages της πόλης τους καθώς και στα Winter Plissken Festival στην Αθήνα και Westside Festival στην Πάτρα. 

 

 

Σχετικά άρθρα