ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Τι ισχύει πλέον για τους χειμερινούς κινηματογράφους


Από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, τα σινεμά όλης της χώρας είναι ανοιχτά ωστόσο ανάλογα με το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιοχή ισχύουν και αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης από τον ιό covid19.


Οι όροι λειτουργίας των κινηματογράφων από δω και στο εξής θα καθορίζονται από επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, με τον καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή να εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης της κάθε περιοχής.

Αναλυτικά ο διαχωρισμός: επίπεδο ένα: ετοιμότητας, επίπεδο δύο: επιτήρησης, επίπεδο τρία: αυξημένες επιτήρησης και στο επίπεδο τέσσερα: αυξημένου κινδύνου. Θυμίζουμε ότι η Αττική (όπως και η Αχαΐα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Κοζάνη και άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίπεδο 3, δηλαδή το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με το ποσοστό πληρότητας σε θερινά και χειμερινά σινεμά να βρίσκεται στο 30%.

Αποκρυπτογραφώντας τους νέους κανόνες λειτουργίας των κινηματογράφων που ισχύουν από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου σημειώνουμε τα εξής:

  1. η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.
  2. είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, όχι μόνο στην είσοδο και την έξοδο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της προβολής.
  3. δεν υπάρχει διάλειμμα στις προβολές.
  4. είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους εργαζόμενους.
  5. είναι υποχρεωτική η δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους και υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση.
  6. στα χειμερινά σινεμά προτείνεται (διαβάστε αναλυτικά τις εγκυκλίους στο τέλος του κειμένου) η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  7. στα χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η σωστή χρήση κλιματιστικών μονάδων, η οποία πρέπει να προβλέπει εισροή νωπού αέρα.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις (πχ σε επίπεδο δήμων).


χάρτης

Στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) στο οποίο βρίσκεται η Αιτωλοακαρνανία ισχύουν τα εξής για τα χειμερινά σινεμά:

Κλειστοί χώροι – Χειμερινά Σινεμά

50% πληρότητα
Yποχρεωτική χρήση μάσκας
Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Επίπεδο 2 (αυτή τη στιγμή): Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς , Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.


Στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) που βρίσκεται η Αχαΐα ισχύουν τα εξής για τα χειμερινά σινεμά:

Κλειστοί χώροι – Χειμερινά Σινεμά

30% πληρότητα
Yποχρεωτική χρήση μάσκας
Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Επίπεδο 3 (αυτή τη στιγμή): Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα- Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.

με πληροφορίες από το flix.gr

Σχετικά άρθρα